Ligusterbaan 1, 2908 LW Capelle aan den IJssel
0299 454 000

Degelijk werk, eerlijke tarieven

Boekhouding

Boekhouding uitbesteden

Houd jij je liever bezig met ondernemen dan met belastingaangiftes? Wil je de boekhouding geheel of gedeeltelijk uitbesteden? En vind je het belangrijk dat de boekhouding makkelijk en transparant is?

Heb je een eenmanszaak, bv of vof? Heb je medewerkers in dienst? Ontdek de waarde van onze dienstverlening in relatie tot het zelf uitvoeren van de boekhouding met je eigen boekhoudsoftware.

Verburgh Advies & Backoffice zorgt ervoor dat jouw cijfers altijd op orde zijn en is daarmee je ideale financiële partner.

Wil jij ook je boekhouding winstgevend uitbesteden?

Een offerte op maat, binnen 24 uur

Vraag snel en eenvoudig een offerte op maat aan. Na ontvangst van je bericht ontvang je een keuzeformulier waarin je zelf aangeeft wat je zelf aan de boekhouding wilt doen en welke onderdelen wij voor je gaan verzorgen. Zo heb je zicht op onze dienstverlening en de daarbij behorende kosten per maand.

Eenmanszaak

Compleet verzorgd *

maandtarief vanaf €
125,-
 • € 125 ** voor verwerking per kwartaal
 • € 200 ** voor verwerking per maand
 • € 350 ** voor verwerking per week
 • * Inclusief aangiftes btw
 • ** Tarief afhankelijk aard en omvang van de administratie zoals aantal te verwerken inkoop- en verkoopfacturen
 • Tarieven zijn excl. btw

Holding BV

Compleet verzorgd *

maandtarief vanaf €
100,-
 • € 100 ** voor verwerking per kwartaal
 • € 125 ** voor verwerking per maand
 • € 150 ** voor verwerking per week
 • * Inclusief aangiftes btw en vpb
 • ** Tarief afhankelijk aard en omvang van de administratie zoals aantal te verwerken inkoop- en verkoopfacturen
 • Tarieven zijn excl. btw

BV of VOF

Compleet verzorgd *

maandtarief vanaf €
200,-
 • € 200 ** voor verwerking per kwartaal
 • € 300 ** voor verwerking per maand
 • € 400 ** voor verwerking per week
 • * Inclusief aangiftes btw en vpb
 • ** Tarief afhankelijk aard en omvang van de administratie zoals aantal te verwerken inkoop- en verkoopfacturen
 • Tarieven zijn excl. btw

Je eigen financiële afdeling op afstand

Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen !

Vanuit ons kantoor in Capelle aan den IJssel regelen we meer dan 200 financiële administraties op afstand. Voor allerlei bedrijven in alle mogelijke branches. Van zzp tot het grotere mkb, wij weten waar we het over hebben. Ons doel is om jou vooral te laten ondernemen.

Door je financiële administratie aan ons uit te besteden heb je meer tijd om dat te doen waar jij goed in bent. Je kan ons zien als je eigen financiële afdeling op afstand. Met ons team regelen we je financiële administratie geheel óf gedeeltelijk.

Welke keuzes hebben invloed op de kosten van onze dienstverlening?

Als ondernemer in een eenmanszaak is het prettig om hulp te hebben bij het doen van de boekhouding en het inrichten van je administratie. Zo weet je zeker dat de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting en de omzetbelasting correct worden gedaan. Heb je een BV? Dan komen daar een aantal verplichtingen bij, zoals het doen van aangifte vennootschapsbelasting en dividendbelasting. Wanneer je personeel in dienst hebt, komt daar vanzelfsprekend een salarisadministratie bij. Complexe zaken, waarvoor een boekhouder vaak onontbeerlijk is. Toch is het mogelijk om kosten te besparen op de prijs voor je boekhouding. We zetten een aantal keuzes voor je op een rij.

Alle keuzes op een rij!

ZZP’ers

Veel van onze cliënten zijn zzp’er. Zij willen logischerwijze besparen op de kosten voor de verwerking van hun boekhouding, maar willen tegelijkertijd zelf het overzicht bewaren.

Zij kiezen dan voor een populair online boekhoudprogramma zoals E-Boekhouden, Moneybird, Reeleezee of MoneyMonk. Met deze software boek je zelf al je inkomende en uitgaande facturen in en genereer je elk kwartaal eenvoudig een overzicht waarmee je zelf de omzetbelastingaangifte doet. Alleen voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting en eventuele advieswerkzaamheden schakelen ze Verburgh Advies & Backoffice in.

MKB of ondernemers met een BV

Als mkb’er of een ondernemer met een BV zoek je vaak extra functionaliteiten bovenop de basisadministratie, zoals uren- en of rittenregistratie en voorraadbeheer. Daarom kiezen onze cliënten een boekhoudpakket dat eenvoudig integreert met de Exact Online software die Verburgh Advies & Backoffice gebruikt.

Er heerst veel onduidelijkheid over de rol van boekhouders en accountants. In het kort: een boekhouder onderhoudt administraties voor een personen, en kleine tot middelgrote instellingen. Een accountant werkt doorgaans voor boekhoudingen en administraties van grote bedrijven. Daarnaast heeft een accountant een controlerende rol die wordt erkend door de overheid.

Het inschakelen van een accountant is duurder en niet verplicht bij kleinere ondernemingen. Pas vanaf 50 medewerkers moet je verplicht een accountant inschakelen voor controle van de jaarrekening en andere stukken. Kijk dus goed welke werkzaamheden je door een boekhouder laat uitvoeren en welke door een accountant.

BV’s moeten elk jaar voor 31 mei de jaarrekening van het voorgaande jaar publiceren. Toch is het lang niet altijd nodig om een uitgebreide (en dus duurdere) jaarrekening te publiceren. Het hangt er namelijk maar net vanaf hoe groot je BV is. Zeer kleine BV’s deponeren een beperkte of versimpelde jaarrekening, kleine bedrijven een verkorte balans met beperkte toelichting.

Een uitgebreide jaarrekening met winst- en verliesrekening, met een officiële accountantsverklaring is pas verplicht voor middelgrote en grote BV’s. Voor zzp’ers met een eenmanszaak is een uitgebreide jaarrekening nooit nodig. Een uitgebreide aangifte inkomstenbelasting voldoet. Eenvoudige BV-structuren hebben wel een jaarrekening nodig, maar dat hoeft dus geen dure te zijn.

Een boekhouder werkt vaak op basis van een vaste prijs per maand of jaar, of met een uurtarief. Hoewel advies bij een vaste prijs is inbegrepen en je van een boekhouder een proactieve houding mag verwachten, is uitgebreid advies niet gratis. Elk uur advies heeft een prijs en zal hoe dan ook worden verwerkt in de prijs die je betaalt.

Wil je op de kosten voor een boekhouder besparen? Probeer jezelf dan online of via andere kanalen advies in te winnen. Zo kom je vaak al een heel eind. Voor specialistisch advies of zeer gerichte vragen kun je dan altijd nog bij een boekhouder of accountant terecht.

Je kunt ervoor kiezen om je hele administratie door Verburgh Advies & Backoffice te laten doen. Je hoeft alleen maar je inkomende en uitgaande facturen, bonnetjes en bankafschriften door te sturen. Je boekhouder regelt alles voor je, van omzetbelastingaangifte en inkomstenbelastingaangifte tot het nauwkeurig bijhouden van je administratie.

Met een eenvoudig boekhoudpakket doe je de driemaandelijkse btw-aangifte eenvoudig zelf. Wanneer je jouw facturen en bonnetjes netjes inboekt, geeft een goed online boekhoudprogramma precies aan wat je bij de Belastingdienst invult. Eenvoudig en nauwkeurig. Door op deze manier je eigen btw-aangiftes te doen, bespaar je veel geld op de kosten voor je boekhouding.

Wil je het Altijd en Allemaal Exact Weten?

Overstappen naar Verburgh?

Wil jij overstappen van je oude boekhouder naar Verburgh? Met onze overstapservice is dit geen probleem; wij regelen de eventuele conversie van de boekhouding naar Exact Online, we regelen het papierwerk met je oude boekhouder en geven jou intussen een gratis spoedcursus tijdens een persoonlijk gesprek. Heb je vragen? Neem via het contactformulier vrijblijvend contact met ons op of stuur of bel ons op 0299 454 000.

Ben je nieuwsgierig geworden? We laten je graag zien hoe jij je financiële administratie in de cloud kan beginnen. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Maak gelijk een afspraak of bel ons gerust voor meer informatie over Exact Online boekhouden. En hoewel we bij Verburgh groot fan zijn van online boekhouden, ben je natuurlijk altijd welkom bij ons op kantoor!

Veelgestelde vragen bij overstap op Exact Online

Bij het aanleveren van alle gegevens (conversieformulier en juiste back-ups) duurt het tot maximaal 5 werkdagen voordat de conversie is uitgevoerd. Je krijgt automatisch bericht als de conversie is uitgevoerd.

Let op: bij een conversie van een groter volume administraties (>5) moet er van tevoren een afspraak gemaakt worden en kan het langer duren voordat de conversie is uitgevoerd.

Gebruik je vergelijkbare financiële software (Exact Compact, Exact Globe, Exact ProAcc) van Exact met een bijbehorende en geldige onderhoudsovereenkomst? Dan kun je voordelig overstappen naar Exact Online, financiële software in de cloud.

Je kunt kiezen uit 2 opties als je overstapt op Exact Online:

Je zegt op en krijgt het restbedrag van je huidige onderhoudsovereenkomst terug. Kies je voor deze optie, dan stopt na opzegging de support en het onderhoud van je huidige financiële software.

Je houdt je onderhoudsovereenkomst van je financiële software aan tot het einde van de contractperiode. De voorwaarden voor support en onderhoud blijven dan ongewijzigd. In dit geval kun je dus ook na de overstap naar Exact Online vragen stellen over de huidige software. Het bijbehorende contract eindigt automatisch.

Indien mogelijk kun je alle data exporteren naar CSV/Excel. Ook kunnen er auditfiles aangemaakt worden. Het is aan te raden om tot 7 jaar aan auditfiles te hebben in verband met de bewaarplicht van de belastingdienst.

 

Neem hiervoor contact op met onze experts. Zij kunnen je meer vertellen over mogelijke oplossingen. Dit kan telefonisch via
0299 454 000 (bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:30) of per mail (kantoor@verburgh.com)

Kiezen voor Verburgh is kiezen voor Exact Online
Scroll to top